Planning kennissessies en workshops 2019

Bent u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid van uw medewerkers? Heeft u behoefte aan een Wet Verbetering Poortwachter traject? Bent u eigenrisicodrager voor de WW en/of WGA van uw medewerkers werkzaam in de sector O&O?

Zoals u van ons gewend bent organiseren wij ook in 2019 verschillende workshops. We zullen u daar informeren over wetswijzigingen, we gaan met u in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen op onderstaande thema’s. Wij nodigen u graag uit om aan één of meerdere van deze workshops kosteloos deel te nemen.

De tijd van alle workshops: 14.30 tot 16.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)

 

Workshop Wet Verbetering Poortwachter

 

Waar: Zwolle

Datum: 19 november

 

Inhoud

Verzuim van medewerkers die langdurig ziek zijn: elke HR-professional heeft er van tijd tot tijd mee te maken. U ongetwijfeld ook. Hebt u uw strategie voor re-integratie recent nog geëvalueerd? En weet u of uw aanpak in lijn is met de Wet Verbetering Poortwachter, die exact de inspanningen van werknemer én werkgever beschrijft?

In de interactieve workshop laat Restart u zien welke kansen u kunt benutten om langdurig ziekteverzuim effectief aan te pakken. En welke stappen moet u zetten bij huidige en nieuwe verzuimgevallen? Hoe voorkomt u onnodige kosten en bijvoorbeeld loonsancties? Welke maatregelen kunt u nemen ter preventie en hoe kan duurzame inzetbaarheid daarbij helpen?

 

Inspiratiesessie Duurzame Inzetbaarheid

 

Waar: Apeldoorn

Datum: 28 november

 

Inhoud

“Handen en voeten geven aan duurzame inzetbaarheid”, dat is wat we doen!

Wilt u tips en tools om uw DI-beleid in de praktijk te brengen? Dan voorzien we u in deze sessie van concrete werkvormen, inzichten en praktijkvoorbeelden om DI binnen uw organisatie te stimuleren. Ook komen de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt aan bod. U gaat naar huis met een frisse blik en concrete tools om meteen toe te passen.

 

Kennissessie Eigen Risicodragerschap voor onderwijs en overheid

 

Waar: Rotterdam

Datum: 21 november

 

Inhoud

Onze arbeidsdeskundige neemt u aan de hand van wet en regelgeving mee in de wereld van het eigen risicodragerschap sector O&O. Het is een interactieve sessie waar we in gaan op de financiële risico’s, de verantwoordelijkheid van de werkgever en de werknemer. Wat is er nodig om kansen voor de (ex-) werknemer te creëren met als uiteindelijke doelstelling schadelastbeperking?

 

Aanmelden voor één van bovenstaande sessies? Vul dit formulier in en geef aan welke workshop u wilt volgen! AANMELDEN

Contact

USG Restart
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
Nederland

0800-7378278

KvK: Flevoland 29049529
BTW: NL 8073.28.790.B01