Werken aan je toekomst bij FC Groningen

USG Restart werkt samen met de gemeente Groningen, het UWV en de voetbalclub FC Groningen in een project om jongeren met een uitkering weer een stap in de juiste richting te laten zetten. 

Gedurende dit sociale activeringstraject worden mensen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, in een half jaar tijd geactiveerd en krijgen ze handvatten aangereikt om zichzelf te ontwikkelen op sociaal gebied. Zodoende wordt de kans geboden om weer een stap in de juiste richting te zetten. Gedurende het project ontwikkelen de deelnemers zich door middel van voetbaltrainingen, bijeenkomsten en workshops teamspirit en sociale vaardigheden, die gebruikt kunnen worden bij het maken van een nieuwe start.

Tijdens het traject worden er nieuwe keuzes gemaakt waar elk individu mee aan de slag zal gaan. Aan de hand van persoonlijke doelstellingen werken de deelnemers zowel individueel als in groepsverband aan hun nieuwe toekomst. Sommige gaan al richting de arbeidsmarkt, andere denken aan een opleiding of werken eerst aan een dagelijkse structuur in hun leven.

Dit fantastische project met FC Groningen is eind mei van start gegaan. Om de inzet van de deelnemers te belonen kreeg iedereen op 25 juli het officiƫle trainingstenue van FC Groningen en kwam Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, lans om de deelnemers te spreken.

sociale activeringstraject

Contact

USG Restart
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
Nederland

0800-7378278

KvK: Flevoland 29049529
BTW: NL 8073.28.790.B01