Voor werknemers

Re-integratie medewerker

Langdurig ziek of arbeidsongeschikt: wat nu? Je werk niet meer kunnen doen door ziekte, een ongeluk of andere redenen. Vaak zijn er mogelijkheden om terug te keren in je oude functie, of zijn er taken die bij terugkeer op de werkvloer beter bij je passen. Ben je echter niet langer in staat om jouw oude werkzaamheden goed uit te voeren? En is er ook geen functie beschikbaar die wel past? Dan kom je in aanmerking voor professionele ondersteuning bij je terugkeer naar de arbeidsmarkt. Dit wordt een re-integratietraject tweede spoor genoemd. Jouw werkgever neemt hiervoor het initiatief en draagt zorg voor de kosten ervan.

Wet verbetering poortwachter

Snel weer aan het werk gaan is een gedeelde verantwoordelijkheid: van jezelf en van jouw werkgever. Dit is zo vastgelegd in de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Door weer te re-integreren na ziekte of arbeidsongeschiktheid, maak je een nieuwe stap in je loopbaan. Via het re-integratietraject gaan we, samen met jou, actief op zoek naar ander werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden.

Wij zorgen ervoor dat je: 

  • in beweging komt;
  • zicht krijgt op kansen en eigen kunnen;
  • de concurrentie op de arbeidsmarkt verslaat.

Met hulp van onze professionele coaches houd je vanaf dag één de controle over jouw re-integratietraject.

Drie stappen voor een succesvol traject

1. Intakegesprek

Elk re-integratietraject start met een intakegesprek. Je maakt dan kennis met onze loopbaancoach. Samen bespreken we jouw persoonlijke situatie, je loopbaan en je kansen en mogelijkheden op ander werk. We nemen jouw verwachtingen met je door en bespreken welk begeleidingstraject voor jou het best geschikt is. Regelmatig praten wij jouw werkgever bij over de voortgang.

2. Jouw kansen vergroten 

Tijd voor de volgende stap: een goede voorbereiding vergroot je kans op de arbeidsmarkt. Je leert hoe jij je optimaal kunt presenteren, je krijgt sollicitatietraining en diverse andere vaardigheidstrainingen. Tijdens individuele gesprekken met de loopbaancoach worden de ontwikkelingen getoetst en zo nodig bijgesteld. Het belangrijkste uitgangspunt tijdens dit traject? Wij kijken, eventueel in overleg met onze arbeidsdeskundige, naar jouw kansen en mogelijkheden om zo aansluiting te vinden bij nieuw, passend en duurzaam werk.

3. Verkennen van de arbeidsmarkt

Het vinden van een nieuwe baan gaat niet vanzelf. Het verkennen van de arbeidsmarkt is hierbij een belangrijke fase. Door in contact te komen met mensen uit het werkveld van jouw keuze en online onderzoek, krijg je letterlijk inzicht in de arbeidsmarkt. Zo geef je verdieping aan jouw zoektocht en zoek je gericht naar ander werk.

Onze aanpak voor succesvolle re-integratie

USG Restart heeft een eerlijke aanpak, transparant, praktisch van aard en altijd op maat. Jouw persoonlijke coach heeft ruime ervaring in het begeleiden van re-integratietrajecten. Deskundigheid staat hierbij voorop. Zij spreken de taal van jouw regio en kennen de lokale arbeidsmarkt, met een groot netwerk aan werkgevers waar jouw loopbaancoach uit kan putten. 

Restart biedt de volgende trajectmogelijkheden:

  • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
  • Re-integratie bij een andere werkgever
  • Re-integratie als u een WIA-WGA uitkering ontvangt
  • Re-integratie ingezet door UWV:  Werkfit maken  en  Naar werk

Altijd eigen ondernemer willen worden?

Bij USG Restart hebben we ook ondernemerscoaches in dienst. Zo kunnen we beiden trajecten met jou bespreken en je in beiden trajecten begeleiden. Meer info?

Meer informatie? Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op. CONTACTFORMULIER

Contact

USG Restart
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
Nederland

0800-7378278

KvK: Flevoland 29049529
BTW: NL 8073.28.790.B01