Voor werknemers

Werkfit werknemer

Onze aanpak 

Onze Werkfit aanpak is voor iedereen die nog niet in staat zijn om succesvol betaald werk te verrichten, met of zonder jobcoach. Het traject richt zich op versterking van jouw werknemersvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en je arbeidsmarktpositie. Wij hebben onze succesvolle elementen uit onze jarenlange ervaring met individuele begeleiding én groepstrajecten voor Wajong- en WIA- gerechtigden in deze Werkfit aanpak verwerkt. We bieden je een gevarieerd traject met wisselende leervormen en laten je zoveel mogelijk leren in concrete werksituaties. Lees meer..

4 fasen 

Fase 1: Binden & Boeien

De nadruk ligt op contact maken. Je volgt het traject in een omgeving waar je jezelf durft te zijn en waar je ervaringen wil delen met andere deelnemers.

Resultaat

Je komt afspraken na en wilt begeleiding van een coach.

Fase 2: Persoonlijk toekomstplan

In deze fase kijken we hoe jij je huidige, niet werkende, leven ervaart. Soms helpen we je mee om het verlies van een vorige baan te verwerken en om de plaats van werk in jouw leven opnieuw betekenis te geven. We helpen je om knelpunten die het werken in de weg staan weg te halen. De oefeningen richten zich op jouw huidige situatie en wat je moet doen om in de toekomst aan het werk te kunnen.

Je leert doelen te stellen en de behaalde doelen te vieren. Ook maak je een persoonlijk toekomstplan. De coach bespreekt de gevolgen van toekomstig werk binnen je huidige leven.

Resultaat

Het besluit van jou om te onderzoeken of werk in je leven past .

Fase 3: Kompas naar werk

In deze fase maak je een persoonlijk profiel. De voorbereiding op je werkplek staat centraal. Ook werken we aan je zoekprofiel en wat je allemaal kan. De thema’s: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? komen aan de orde. Ook kunnen we de Restart Talentenscan inzetten. Individuele coachgesprekken, opdrachten en oefeningen versterken verder je profiel. Ook start je in deze fase met werk zoeken en oefenen van sollicitatiegesprekken.

Resultaat

Jouw keuze om aan het werk te gaan en een duidelijk inzicht in welke baan bij jou past.

Fase 4: Aan de slag

In deze fase kun je ervaring opdoen op verschillende werkplekken. Je ontwikkelt werknemersvaardigheden en doet ervaringen op waardoor je baanwensen duidelijker worden.

Resultaat

Je bent klaar voor de start van een traject naar betaald werk omdat we hebben vastgesteld dat je kan en wil werken, voor minimaal 12 uur per week.

Echte werkervaring is de basis

Echte werkervaring is een onderdeel van onze Werkfit aanpak. Afhankelijk van je vorderingen maken we gebruik van verschillende werkplekken.

USG Restart heeft beschikking over drie niveaus van werkervaringsplekken:

  • Basis werkplek (Fijn dat je er bent!) Je vergroot jouw persoonlijke effectiviteit en onderzoekt nog of werken in je leven past en wanneer.
  • Leerwerkplek (Er wordt op je gerekend!). Je ontwikkelt jouw werknemersvaardigheden en krijgt steeds meer inzicht in je sterke punten, persoonlijke interesses en passende werkwensen.
  • Uitstroomplekken (Hier wil ik in verder!). Je hebt besloten dat werk bij je leven past. Alle knelpunten zijn in beeld en je hebt een plan om die op te lossen en beheersbaar te maken en weet in welke richting op de arbeidsmarkt je een baan wil zoeken.

Ons onderscheidend vermogen

  • Onze aanpak is op maat, flexibel én is logisch opgebouwd.
  • Je doet werkervaring op bij echte werkgevers. Dit is goed voor je kijk op werk en de overgang naar een betaalde baan.
  • USG Restart maakt deel uit van RGF Staffing en staat midden in de arbeidsmarkt van betaald werk. Naast werkervaringsplaatsen heeft Restart ook toegang tot een groot netwerk van betaalde banen bij reguliere werkgevers.

Meer informatie? Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op. CONTACTFORMULIER

Contact

USG Restart
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
Nederland

0800-7378278

KvK: Flevoland 29049529
BTW: NL 8073.28.790.B01