Wij helpen werknemers naar werk

USG Restart heeft een groot netwerk aan bedrijven. Daarom ben je bij ons aan het juiste adres voor het vinden van een passende baan.

Intake

In de intake maak je kennis met je coach en bepaalt met hem de zoekrichting naar werk. Eventueel zetten we de USG Restart Talentscan in. Het resultaat is het Talentpaspoort en is direct na afloop beschikbaar. Het geeft je een overzicht van jouw talenten, competenties, drijfveren en capaciteiten en biedt praktische handvatten voor het traject.

Kompas naar werk

Naar aanleiding van de uitkomst van het intakegesprek en USG Restart Talentscan wordt een re-integratieplan opgesteld. De trajectonderdelen kunnen zowel individueel als groepsgewijs worden gevolgd afhankelijk van jouw mogelijkheden.

De basis van het traject is “Slimmer solliciteren”. Tijdens onze sollicitatietraining doe je inspiratie op van mede sollicitanten. Je krijgt slimme tips hoe je zo snel mogelijk aan een baan kan komen. Je leert een brief schrijven en hoe je een goed gesprek voert. Tussen de bijeenkomsten in, kun je in ons online portal video’s terugkijken met de belangrijkste tips.

Het vinden van een baan

Heb je een Wajong uitkering? Dan start de coach direct na de intake actief met jobhunting. Wij willen je zo snel mogelijk op een werkplek plaatsen waar jij je verder kan ontwikkelen. Wij leren jou om jezelf te presenteren tijdens een gesprek en laten je meedenken over zoekrichting en werkgevers.
Heb je een WIA uitkering dan zal de coach jou helpen om je eigen baan te vinden. We leren je jouw eigen netwerk in te zetten, gaan zelf ook op zoek naar banen voor jou en geven je inzicht hoe je je goed kan presenteren.

USG Restart heeft een Social Media training waar je de mogelijkheden leert van werk zoeken via sociale media zoals LinkedIn en Facebook.

Waarom USG Restart?

  • Wij versterken jouw werknemersvaardigheden in een omgeving waar je kunt leren en jezelf kan ontwikkelen.
  • Talenten, drijfveren, baanwensen en competenties komen snel in beeld met behulp van onze Talentscan.
  • De werkwijze van Restart is geschikt voor iedereen die hulp zoekt bij het vinden van een baan.

Netwerk in de arbeidsmarktregio

USG Restart maakt deel uit van USG People en staat daarmee midden in de arbeidsmarkt van betaald werk. Naast een ruim aanbod aan werkervaringsplaatsen heeft USG Restart ook toegang tot een groot netwerk van betaalde banen bij reguliere werkgevers. USG Restart heeft met een groot aantal (landelijke) werkgevers afspraken voor het in dienst nemen en houden van werknemers met een arbeidsbeperking en vervult namens hen de werkgeversrol.

Contact

USG Restart
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
Nederland

0800-7378278

KvK: Flevoland 29049529
BTW: NL 8073.28.790.B01