Wil jij Slimmer solliciteren?

Sollicitatietips

Hier alvast een paar slimme tips!

Gelijkwaardigheid in een gesprek

Solliciteren is een gelijkwaardig proces, eigenlijk een beetje zoals daten. Je vindt het belangrijk dat de ander jou leuk vindt, maar het is net zo belangrijk dat jij de ander ook leuk vindt. Ga dus met een open houding het gesprek in en wie weet is dé klik er!

Social media op orde

Als je aan het solliciteren bent, zorg dan altijd dat je social media er netjes en professioneel uitzien. Werkgevers kijken vaak wat er online over een sollicitant te vinden is. Google jezelf eens en kijk of jij ook online een goede indruk maakt!

Quick scan van je CV

Wist je dat een cv gemiddeld maar 8 seconden bekeken wordt?! Zorg dus dat jouw cv overzichtelijk is, zodat de werkgever in die 8 seconden een goede indruk van jou en jouw werkervaring krijgt.

Belang van de eerste indruk

Een goede eerste indruk maken is erg belangrijk als je gaat solliciteren. Wil jij weten welke kleding passend is? Bekijk de website of de social media kanalen van het bedrijf en kijk hoe ‘aanstaande collega’s’ zich kleden.

Concrete voorbeelden

Noem altijd een voorbeeld bij jouw talenten. Zo krijgt de werkgever een goed beeld van jouw kwaliteiten en onthoudt hij jouw verhaal ook beter!

Meer informatie of een vraag? Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op. CONTACTFORMULIER

Contact

USG Restart
P.J. Oudweg 61
1314 CK Almere
Nederland

0800-7378278

KvK: Flevoland 29049529
BTW: NL 8073.28.790.B01